vrijdag, 4. juni 2010 - 13:18

Twee mannen neergestoken in Emmeloord

Emmeloord

Een 25-jarige man uit Emmeloord en een 36-jarige man uit Nagele zijn donderdagvond rond 20.00 uur in Lelystad aangehouden op verdenking van zware mishandeling gepleegd op de Pallasstraat in Emmeloord eerder die avond. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Het tweetal zou met een steekwapen een 21- en een 24-jarige man hebben verwond. De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. District Recherche Noord heeft een onderzoek ingesteld.

Rond 19.30 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er twee personen waren neergestoken op de Pallasstraat. Ter plaatse werden de twee slachtoffers vlakbij een woning en op straat aangetroffen.

De twee mannen waren met een steekwapen verwond en werden door ambulancepersoneel direct vervoerd naar het ziekenhuis. Ook medewerkers van een traumahelikopter verleende eerste hulp, waarna besloten werd om één van de twee gewonde mannen met een helikopter naar een specialistisch ziekenhuis in Amsterdam te vervoeren.

Vlak na de melding werd er bekend dat de mogelijk daders gevlucht waren in een auto. Meerdere politie-eenheden vatte derhalve post op mogelijk vluchtroutes. Al gauw werd de rijdende auto gespot op de Houtribweg in Lelystad, waarna de bestuurder een stopteken kreeg.

Door middel van een speciale procedure, waarbij de verdachten uit het voertuig worden gepraat, konden de mannen worden aangehouden. Het voertuig waar ze in reden werd in beslag genomen en afgesleept.

Wat nu precies de aanleiding is geweest van de ruzie tussen alle betrokkenen is nog onbekend en zal worden onderzocht. De toestand van de beide slachtoffers op dit moment is nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):