vrijdag, 5. maart 2010 - 20:47

U-Touch aanraakscherm steelt show bij verkiezingsuitzending

Amsterdam

Het nieuwe interactieve aanraakscherm U-Touch van Sahara Benelux was de blikvanger tijdens de verkiezingsavond van de NOS op 3 maart. Presentator Herman van der Zandt toonde met soepele bewegingen de uitslagen op de innovatieve touchscreen

Het was voor het eerst dat de NOS de verkiezingsuitslagen op de U-Touch presenteerde. Gemiddeld 1,3 miljoen en op het hoogtepunt 2,2 miljoen televisiekijkers zagen tijdens de avondvullende uitzending hoe NOS-presentator Herman van der Zandt de een na de andere uitslag op het scherm voorbij liet komen.

De U-Touch producten maken gebruik van Optical Sensing technologie. Rondom, in de rand van de display, bevinden zich camera's die de bewegingen van de vinger of pen uiterst nauwkeurig registeren bij aanraking van het beeldscherm.

De U-Touch is een product van Engelse makelij. Het Eindhovense bedrijf Sahara Benelux is de distributeur voor onder andere de Nederlandse markt.

Het product wordt door gebruikers ook gewaardeerd vanwege het grote gebruiksgemak en compatibiliteit. Zo is de U-Touch volledig compatible met Windows 7. Windows 7 heeft namelijk standaard touchscreen-mogelijkheden zoals 'flicks' en verbeterde handschriftherkenningsoftware die perfect bij onze U-Touch passen.
Categorie:
Tag(s):