maandag, 22. februari 2010 - 18:51

Utrechts industrieel erfgoed in stadhuis

Utrecht

Ooit werkte meer dan de helft van de Utrechtse beroepsbevolking in industrie en nijverheid.

Dat is verleden tijd, maar fabriekshallen, transformatorhuisjes, sluiswachterswoningen, veevoederfabrieken, graansilo’s, rioolgemalen, drukkerijen, seinhuisjes, machinefabrieken en elektriciteitscentrales zijn er nog wel. Dat blijkt uit een fototentoonstelling in het stadhuis over Utrechts industrieel erfgoed.

De fototentoonstelling is gebaseerd op het boek van architectuurhistorica Marijke van den Heuvel, op 15 februari verschenen: 'Fabrieken! Industrieel erfgoed in de gemeente Utrecht'. De tentoonstelling concentreert zich op zes bedrijfstakken, waardoor bezoekers een indruk krijgen van de industriële ontwikkeling van de stad. Sommige gebouwen zijn nog steeds als zodanig in gebruik, andere kregen een nieuwe bestemming. Wat alle gebouwen gemeen hebben, is dat ze verwijzen naar een belangrijke periode in de Utrechtse geschiedenis.

De expositie is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2 te zien van woensdag 3 tot en met donderdag 25 maart 2010.
Provincie:
Tag(s):