woensdag, 13. oktober 2010 - 16:36 Update: 08-07-2014 1:02

'Van Gelder zegt geen cocaïne meer te hebben gebruikt'

Volgens Hans Horneman, directeur van het pr-bureau waarvoor Yuri van Gelder pr-werkzaamheden verricht, heeft de turner tegenover hem ontkend dat hij weer cocaïne zou hebben gebruikt. Dit zij Horneman woensdagavond in ‘De Wereld Draait Door’.

'Mentale problemen'
Horneman zei dat Van Gelder, die nu in Portugal zou verblijven, wel zou hebben toegegeven op dit moment mentale problemen te hebben. De turner komt donderdag zelf met een verklaring.

Uit de selectie
Turner Yuri van Gelder zou volgens de Nederlandse turnbond (KNGU) opnieuw cocaïne hebben gebruikt. Dat was de reden dat hij dinsdag uit de selectie voor het WK turnen is gezet. Dat heeft de KNGU woensdagmiddag op een persconferentie bekendgemaakt.

''We betreuren de onderhavige situatie ten zeerste waar het de persoon Yuri van Gelder betreft, alsook het WK en de turnsport in het algemeen. Helaas hebben wij moeten wij vaststellen - ondanks de inspanningen van alle betrokkenen en Yuri van Gelder zelf- dat het vertrouwen van de KNGU in de sporter Yuri van Gelder onherstelbaar is geschonden. Het vertrouwen van de turnbond in de sporter Yuri van Gelder is onherstelbaar geschonden", was de reactie van bondsvoorzitter Jos Geukers.

De Waalwijkse Van Gelder werd dinsdag uit de selectie gehaald. Dat is net voor het WK in Rotterdam dat dit weekend begint. Van Gelder was een van de topfavorieten voor de wereldtitel.

Van Gelder heeft maanden in een afkickkliniek in Schotland gewerkt aan het afkicken van zijn verslaving.
Categorie:
Tag(s):