donderdag, 11. februari 2010 - 19:48

Verwaarloosde runderen aangetroffen bij veehouder

Arnhem

Bij een Gelderse veehouder heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) woensdag 17 verwaarloosde runderen in bewaring genomen. Dit heeft de AID donderdag bekend gemaakt.

De dieren stonden in een laag mest, hadden een slechte conditie en konden niet beschikken over water. Er zijn nog 29 runderen op het bedrijf, die wel in goede conditie zijn. De AID blijft de komende periode toezien op de verzorging van dieren.

Het is niet de eerste keer dat de veehouder de fout in gaat. Ondanks eerdere controles van de AID dit jaar, stelde een dierenarts vast dat het welzijn van de runderen op het bedrijf was verslechterd. De dieren zijn daarom in opdracht van Dienst Regelingen bestuursrechtelijk in bewaring genomen. De veehouder krijgt daarnaast een proces-verbaal voor het onthouden van de nodige zorg aan zijn dieren. Omdat de houder de controleurs van de AID niet toeliet op zijn bedrijf, was assistentie van de politie nodig. De in bewaring genomen dieren zijn overgebracht naar een opvangadres waar zij de nodige verzorging krijgen.
Provincie:
Tag(s):