maandag, 15. februari 2010 - 13:49

Vier branden binnen een kwartier

Enschede

In korte tijd werden er maandagochtend in Enschede tussen 01.05 uur en 01.20 uur vier branden gemeld. ‘Branden op betrekkelijk korte afstand van elkaar die mogelijk door een en dezelfde dader zijn aangestoken’, meldt de politie maandag . De politie gaat in ieder geval uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Om ongeveer 01.05 uur werd brand gemeld bij een woning aan de Groen van Prinsterenlaan in Enschede. Bleek dat een afdakje van een schuur met daaronder twee vuilcontainer’s in brand stond. De brandweer heeft e.e.a. geblust en kon maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar het woonhuis. De buitengevel heeft wel schade opgelopen.

Even later, 01.10 uur, kwam de melding dat er coniferen brandden naast een woning aan de Roessinghbleekweg. Ook brandde hier een vuilcontainer uit en werd door de brandweer de zaak geblust.

Om 01.20 uur was het raak bij een woning aan de Dollardstraat. Hier brandde een schuttingpoort. Deze werd door een buurman met een emmer water geblust.
Als laatste kwam om 01.25 uur de melding dat het brandde bij een woning aan de Gruttostraat. Ook hier stonden coniferen, een vuilcontainer en een schuurtje in brand. De brandweer heeft ook hier zijn werk gedaan.

Vier mogelijke brandstichtingen in zeer korte tijd vlak na elkaar. Het vermoeden bestaat dat dit mogelijk door een en dezelfde persoon is gedaan die mogelijk met de auto of op de fiets is geweest. Door politiemensen is nog gezocht maar zonder resultaat.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, team Enschede-Noord, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):