zondag, 29. augustus 2010 - 18:19

Vijfde aanhouding groepsverkrachting 1e IJzerstraat

Rotterdam

De politie heeft dit weekend in Rotterdam een 28-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van het zedenmisdrijf tegen een 12-jarig meisje uit Nijmegen. ‘De man is de 5e verdachte in het onderzoek naar twee ernstige zedenmisdrijven’, meldt de politie zondag.

Het 12-jarige slachtoffer was weggelopen en alleen afgereisd naar Rotterdam waar zij in de week van 16-23 juli verbleef. Tijdens die week werd zij door meerdere mannen seksueel misbruikt. Uitgebreid onderzoek resulteerde begin augustus in de aanhouding van een 25-jarige Rotterdammer, die eveneens verdachte is in het zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. Vorige week werd een 21-jarige man uit Sint Maarten gearresteerd.

Een speciaal geformeerd rechercheteam onderzoekt het zedenmisdrijf tegen het 12-jarige meisje en het zedenmisdrijf tegen het 15-jarige meisje.

Het 15-jarige meisje ging in de nacht van 19 op 20 juni met een aantal mannen mee naar een woning aan de 1e IJzerstraat, waar zij seksueel werd misbruikt. De politie arresteerde voor deze zaak de afgelopen weken 3 verdachten; de 25-jarige Rotterdammer, eveneens verdachte in het misbruik van het 12-jarige meisje en twee mannen uit Hoogvliet (24 en 28 jaar). De betrokkenheid van deze twee mannen bij het misbruik van het 12-jarige slachtoffer wordt nog nader onderzocht.

Het onderzoek wordt onverminderd voortgezet. De politie verwacht nog meer aanhoudingen. (Bij)namen van mogelijke verdachten worden onderzocht.

De politie verzoekt slachtoffers van (zeden)misdrijven om altijd aangifte te doen. Zo ook als er meisjes zijn, die in de omgeving van de 1e IJzerstraat het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op 0800-7444422.
Provincie:
Tag(s):