zondag, 23. mei 2010 - 13:24

Vijfjarige jongen gered uit brandend huis

Zwolle

Op zaterdagavond 22 mei rond 20.30 uur hebben alerte buurtbewoners een 5-jarige jongen kunnen redden bij een uitslaande brand in een woning aan de Eigenhaardstraat. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De vader en moeder zaten samen met een drie maanden oude baby beneden toen er op zolder brand uitbrak. Op diezelfde verdieping lag hun 5-jarige zoon te slapen. De vader heeft geprobeerd bij de jongen te komen, maar dit lukte niet meer.

Brandweerman
Een brandweerman die toevallig op visite was in die omgeving en in de tuin van zijn zoon zat signaleerde ook de brand en greep samen met zijn zoon en een buurman van het brandende huis in.

Via de woning van de buren kon de zolderverdieping bereikt worden. Het zolderraam van de brandende woning kon worden vernield en via die weg kon de jongen naar buiten gehaald worden. Vervolgens zijn de mannen de brand gaan blussen met brandblussers die uit de hele buurt werden gehaald.

Helaas konden zij en de brandweer niet voorkomen dat de zolderverdieping uitbrandde. De jongen en zijn vader zijn met brandwonden en ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis.

Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):