maandag, 31. mei 2010 - 21:04

Voortvluchtige cocainedealer en oplichter aangehouden

Den Haag

De politie heeft vorige week woensdag op de Copernicuslaan in Den Haag een gezochte handelaar in cocaine en oplichter aangehouden. De agenten herkenden de man, omdat zijn foto een paar weken daarvoor bij hen op het politiebureau Segbroek was getoond.

Ze spraken de 34-jarige man uit Brazilië aan, die er bij het zien van de agenten direct vandoor probeerde te gaan. Na een korte achtervolging konden ze de man aanhouden.

Op het politiebureau bleek de man inderdaad de gezochte crimineel. Hij had nog 717 dagen gevangenisstraf tegoed. Ook moet de man nog 12.000 euro aan de staat betalen. Dit in verband met een andere strafzaak, waarin hij een malafide wisselkantoor runde.

De man was in november 2006 in Den Haag veroordeeld voor handel in cocaïne (in de periode 2002-2005 in Den Haag). Hij kreeg daarvoor drie jaar gevangenisstraf. De man was echter na 378 dagen op vrije voeten gekomen, omdat hij hoger beroep had aangetekend en het Gerechtshof besloot dat hij dat in vrijheid mocht afwachten. Nadat het Gerechtshof de initiële uitspraak van de rechtbank overnam, verdween de man echter van de radar. Daarop werd hij gesignaleerd als gezochte crimineel om de resterende 717 dagen uit te zitten.

Het openstaande geldbedrag refereert aan een ontnemingszaak die in 2002 diende. De Meervoudige Economische Kamer veroordeelde hem toen tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij werkzaam was als ‘wisselkantoor’. Bij die praktijk pleegde de man fraude waarvoor hij uiteindelijk dus werd veroordeeld.
Provincie:
Tag(s):