woensdag, 2. juni 2010 - 14:10

Vrouwen op strooptocht in Maastricht

Maastricht

De politie is een onderzoek gestart naar de praktijken van twee vrouwen die dinsdag rond het middaguur bij het verlaten van de Bijenkorf in Maastricht werden betrapt met voor ongeveer 1200 euro aan gestolen reukwaters (parfums e.d.), die zij in speciaal geprepareerde tassen hadden gestopt om het alarm te omzeilen.

Oplettende medewerkers hadden de vrouwen in de smiezen en waarschuwden de bedrijfsbeveiliging die het tweetal aanhield en overdroeg aan de politie. Daar bleef het niet bij.

Beide vrouwen, 52 jaar en 47 jaar oud en respectievelijk woonachtig in Sittard-Geleen en in Maastricht, zijn geen onbekenden van de politie en hebben reeds eerder winkeldiefstallen gepleegd. In de auto van een van de dames trof de politie meerdere stuks dames- en kinderkleding ter waarde van meer dan duizend euro aan, die eerder op de dag uit meerdere winkels in Maastricht en Heerlen waren gestolen. Ook in de woningen van de vrouwen werden gestolen goederen aangetroffen zoals cosmetica, sieraden en voor achthonderd euro aan Björn Borg boxershorts.
De vrouwen zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):