maandag, 20. september 2010 - 15:22 Update: 08-07-2014 1:02

Wel of geen WK, de nieuwe Kuip komt er

Rotterdam

(Elfvoetbal) De nieuwe Kuip in Rotterdam komt er sowieso. De komst van het nieuwe stadion is niet verbonden aan het WK-bid van Nederland en België.

Ook als de eindronden van het wereldkampioenschap van 2018 of 2022 niet naar ons land komt, verrijst er vrijwel zeker een nieuw Feyenoord-stadion. In dat geval zou alleen de grootte van de voetbaltempel iets kunnen afnemen, bijvoorbeeld een stadion met 10.000 toeschouwers minder dan nu is gepland (80.000). Dat meldt De Telegraaf.

Feyenoord biedt volgende maand de tweede 'business case' voor het stadion aan bij de gemeente Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft al eerder aangegeven dat de stad Rotterdam de komst van een nieuwe Kuip aan de Maas uiterst belangrijk vindt.

Grote bedrijven in de Europoort en ook huidige sponsors van Feyenoord en de Stadion Feijenoord N.V. hebben nu al aangegeven dat zij als sponsor of founder de komst van het stadion willen ondersteunen.

De hoop blijft echter bestaan dat Nederland, dat in Rusland, Spanje/Portugal en Engeland grote concurrenten heeft voor het WK, aan de Maas in een stadion voor 80.000 toeschouwers in 2018 of 2022 de finale van het WK kan organiseren. In de huidige Kuip is nu al de maquette te bewonderen van het hele gebied met het nieuwe stadion.
Categorie:
Tag(s):