zaterdag, 26. juni 2010 - 21:48

Wisselende resultaten voor Nederlandse coureurs op TT

Assen

Tijdens de 80ste TT zijn er door de Nederlandse coureurs wisselende resultaten geboekt.

Het beste resultaat was voor de Drent Jasper Iwema. Na van de zesde plaatst te zijn gestart behaalde hij in de 125cc klasse de dertiende plaats. Op de 21e plaats werd hij gevolgd door Michael van der Mark. Bijsterbosch en Dubbink werden respectievelijk 23e en 24e.

Iwema had gehoopt op een top tien klassering maar is, mede door het behalen van WK punten tevreden met het resultaat. Hij heeft tevens voor de zesde keer op rij WK punten behaald, dus tevreden. Van der Mark is blij met de 21e plaats. Hij heeft zware dagen gehad, maar kijk goed terug op het resultaat. Roy Pouw en Jerry van de Bunt hebben de race niet uitgereden. Pouw: “Ik ben ten einde raad” De motor blijft met problemen kampen en ik weet even niet hoe we dut op moeten lossen”.
Van de Bunt is tevreden . Alhoewel hij de race niet uitgereden heeft, is hij tevreden over het verloop.

Ernst Dubbink is al jaren een constante factor. Helaas verloor hij vandaag veel tijd in de bochten. Vijf ronden voor het einde maakte hij een kleine schuiver, waarbij zijn koppeling kapot ging. Ondanks dit mankement kon hij de race wel uitrijden. “We leren zo’n weekend veel en ik neem al deze bagage mee naar de volgende wedstrijd”, meld Pepijn Bijsterbosch. Een leerzaam TT en niet geheel ontevreden”.

Buiten deze Nederlandse rijders is er natuurlijk het Stipa- Molenaar Racing GP team. In dit Nederlandse team zitten de Zwitser Randy Krummenacher en de Spanjaard Luis Salom. Deze beide heren hebben fantastisch goed resultaat geboekt, door de 6e en 8e plaats te bemachtigen. “De zesde plek is fantastisch! Het voelt zelfs als een podiumplaats”, aldus een blije Krummenacher. Zijn teamgenoot Luis Salom was minder blij dan in Silverstone afgelopen week, maar wel tevreden.“In Silverstone heb ik heel hard gereden, helaas maar 5 ronden, maar dat voelde erg goed”, de snelheid was nu minder maar een 8e plek is goed” , meldde de Spanjaard in zijn gebrekkig Engels.