vrijdag, 1. januari 2010 - 20:06

Zeer grote brand in voormalige Sinaï Centrum

Amersfoort

In het voormalige Sinaï Centrum in Amersfoort heeft vrijdagavond een zeer grote brand gewoed. Het pand is enige tijd gekraakt geweest en stond inmiddels weer leeg omdat in het nieuwe jaar met de sloop zou worden begonnen. Eerder op de dag waren er al drie kleine brandjes geweest in het slooppand, maar die konden snel worden geblust. Bij de vierde brandmelding sloegen de vlammen bij aankomst van de brandweer torenhoog uit het pand.

De brand ging gepaard met dikke zwarte rookwolken, die veroorzaakt werden door de bitumen dakbedekking van het pand. De rookwolken waren in de wijde omtrek zichtbaar.

De brandweer had grote moeite met het blussen van het pand, omdat er onvoldoende bluswater in het gebied beschikbaar was. Er was één brandput in de nabijheid, maar de overige watervoorzieningen van het pand zelf waren afgesloten in verband met de aanwezigheid van krakers.De dichtstbijzijnde watervoorziening die verder beschikbaar is, is bij de Stichtse Rotonde, op enkele honderden meters van de brandhaard verwijderd. De brandweer had delen van de naastgelegen weg in gebruik genomen voor de watertoevoer.
Door de omvang van de brand trok deze veel kijkers. Op dit moment is het vuur nog niet onder controle. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting, maar dat is nog niet bevestigd.
Provincie:
Tag(s):