woensdag, 26. januari 2011 - 16:59 Update: 08-07-2014 1:00

Nigel de Jong terug bij Oranje

Zeist

(Elfvoetbal) De voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Oostenrijk kent een aantal opvallende namen. Nigel de Jong is na een 'afkoelperiode' weer in genade aangenomen. Kevin Strootman en Luuk de Jong zijn de nieuwe namen, terwijl Arjen Robben niet is geselecteerd.

De Jong ontbrak de laatste maanden bij Oranje. De middenvelder werd tijdelijk uit de selectie gezet na zijn harde spel op het WK en een tackle tijdens een wedstrijd van Manchester City, waarbij Newcastle United-speler Hatem Ben Arfa zijn been brak. Van Marwijk gaf eerder al wel aan dat De Jong in februari terug mocht keren bij het Nederlands elftal.

Strootman en De Jong zijn voor het eerst opgenomen in de selectie van Van Marwijk. Robben is er na lang blessureleed nog niet bij. "Arjen en ik hebben uitgebreid met elkaar gesproken en we zijn beiden van mening dat hij nog meer tijd nodig heeft om helemaal op zijn oude niveau terug te keren", zegt de bondscoach over de aanvaller van Bayern München. "Ik ben in ieder geval erg blij dat het zo goed met hem gaat."

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 9 februari een oefeninterland tegen Oostenrijk. Het duel wordt afgewerkt in het stadion van PSV en begint om 20:30 uur.

De volledige selectie:
Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Eljero Elia (HSV), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Theo Janssen (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (HSV), Ruud van Nistelrooy (HSV), Robin van Persie (Arsenal), Erik Pieters (PSV), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Maarten Stekelenburg (Ajax), Kevin Strootman (FC Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Michel Vorm (FC Utrecht), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente) en Demy de Zeeuw (Ajax).
Categorie:
Tag(s):