woensdag, 19. december 2012 - 15:37

Brabander ontvoerd en zwaar mishandeld langs E19 gedumpt

Sint Willebrord

Een rechercheteam is bezig met een onderzoek naar een zware mishandeling en wederrechtelijk vrijheidsbeneming in Sint Willebrord in Noord-Brabant.

Het misdrijf werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.30 uur bij de politie gemeld.

Bloedsporen
Getuigen belden de politie met de melding dat een blanke man mishandeld werd op de Wilhelminastraat. Het slachtoffer werd door zijn twee belagers meegenomen naar een donkere bestelauto. Gezien de aangetroffen bloedsporen liep de route vanuit de Wilhelminastraat via de Willem III straat naar de Dorpstraat. De donkerkleurige combo stond geparkeerd op de hoek Bremstraat - Dorpstraat. Het slachtoffer werd tegen zijn wil in deze auto meegenomen.

Mogelijk verband mishandelde Nederlander België
De politie vermoedt dat er een relatie is met een in België aangetroffen gewonde 37-jarige Nederlander. Deze man werd woensdagochtend rond 09.00 uur zwaargewond aangetroffen langs de autosnelweg E19 in de omgeving afslag Loenhout / Wuustwezel in België. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. Of er ook daadwerkelijk een verband bestaat wordt momenteel nader onderzocht.

Onderzoek
Gezien de ernst van het feit is er een rechercheteam samengesteld dat het misdrijf onderzoekt. Op verschillende locaties in het centrum van Sint Willebrord verrichtte de technische recherche afgelopen nacht onderzoek. Vanmiddag wordt het buurtonderzoek verder voortgezet in de directe omgeving van de Wilhelminastraat. Ook de Belgische politie ondersteunt het onderzoek.

Getuigen
Getuigen worden verzocht contact op te nemen bij de politie op 0900-8844. Het is ook mogelijk om anonieme informatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Inwoners van België kunnen via het telefoonnummer 0031 34 35 788 44 met de Nederlandse politie in contact komen.
Provincie:
Tag(s):