donderdag, 31. mei 2012 - 17:55

Handreiking aanpak loverboyproblematiek

Rotterdam

Minister Opstelten heeft vandaag in Rotterdam de Handreiking Aanpak Loverboyproblematiek gepresenteerd. Hij deed dit tijdens de themadag van het pilot Loverboys 2.0, van de politie Rotterdam-Rijnmond.

Opstelten reikte de handreiking uit aan vertegenwoordigers van partijen die betrokken zijn bij de aanpak van de loverboyproblematiek, zoals de politie, onderwijs en jeugdzorg. De handreiking van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid bevat een raamwerk voor een goede aanpak waarbij alle betrokken partijen de loverboyproblematiek bestrijden, integraal maar elk vanuit de eigen discipline. Deze partijen moeten op lokaal en regionaal niveau vormgeven aan de rijksbrede aanpak van loverboys, die eind 2011 is gepresenteerd.

Omdat loverboys vaak internet gebruiken om slachtoffers te ronselen, is internet tijdens de pilot intensief gebruikt om persoonsdossiers over loverboys te maken. In een toespraak gaf minister Opstelten aan dat de ervaringen en aanbevelingen uit de pilot de komende jaren over Nederland worden verspreid.
Provincie:
Tag(s):