maandag, 26. november 2012 - 16:01

Justitie ontkent geruchten familie-uitje Volkert van der G.

Harderwijk

Volkert van der G. zou afgelopen weekend samen met zijn vriendin en zijn dochter zijn gezien in Harderwijk op een tentoonstelling van Sinterklaas. Dit meldde althans de crimewebsite camilleri.nl maandagochtend.

‘Bronnen van Camilleri bevestigen los van elkaar dat Volkert van der Graaf dit weekend is gesignaleerd in Harderwijk. Volkert van der Graaf zou daar zonder enige vorm van beveiliging met zijn gezin onder meer gesignaleerd zijn aan het Klooster 4 alwaar een soort van Sinterklaas tentoonstelling is’, aldus de website.

Justitie
Navraag bij Justitie leert dat de berichtgeving niet klopt. ‘De berichtgeving is klinkklare onzin', meldt een woordvoerder van het ministerie van Justitie tegenover Blikopnieuws.nl. 'Hij is in zijn cel geweest', aldus Justitie.

Proefverlof vanaf 6 november 2012
Volkert van der G. zou volgens de oude verlofwetgeving recht op proefverlof hebben. Volgens deze verlofregeling mag een gevangene anderhalf jaar voor zijn definitieve vrijlating verlof aanvragen.

Op 6 mei 2002 werd Volkert van der G. aangehouden. Na het uitzitten van tweederde van straf, die 18 jaar is, zou hij na 12 jaar dus op 6 mei 2014 weer vrij worden gelaten. Zijn recht op proefverlof zou dus, anderhalf jaar eerder, op 6 november 2012 van toepassing zijn.
Provincie:
Tag(s):