zondag, 30. september 2012 - 19:58 Update: 08-07-2014 0:46

Mertens en Locadia loodsen PSV naar monsterzege bij VVV-Venlo

[ELF-Voetbal] PSV heeft het gat met koploper FC Twente weten te verkleinen tot drie punten. De Eindhovenaren wonnen in Venlo met liefst 6-0 van VVV. Dries Mertens en invaller Jürgen Locadia tekenden beiden voor een hattrick.

Het duel in Venlo begon direct spectaculair met een kans voor Uche Nwofor. De razendsnelle Nigeriaan kon profiteren van knullig verdedigen aan de Eindhovense zijde, maar liet dit na. Ook Mark van Bommel begon scherp aan het duel. De van een schorsing terugkerende middenvelder schoot het leer buiten bereik van VVV-doelman Niki Mäenpää tegen de paal. Nog binnen de eerste tien minuten werd Nwofor ook voor de tweede keer gevaarlijk. De spits probeerde de bal echter met zijn handen in het doel te slaan en kreeg terecht geel van scheidsrechter Eric Braamhaar.

Na zo'n twintig minuten spelen was het raak voor de bezoekers. Een vlotte combinatie tussen Dries Mertens en Ola Toivonen eindigde met een fraaie treffer van de Belgische dribbelaar: 0-1. Direct na de treffer hoopte VVV wat terug te doen, maar Bryan Linssen wist van dichtbij niet te scoren. De 0-2 van PSV was wellicht nog wel mooier dan de eerste. Een vloeiende aanval werd door Mertens subliem afgerond met de rechterbuitenkant.

Halverwege de tweede helft kon VVV met tien man verder. In eerste instantie bracht Nwofor zijn ploeg terug in het duel met de 2-1, maar vervolgens werd deze afgekeurd door scheidsrechter Braamhaar. Uit de herhaling bleek dat de Nigeriaan wederom hands maakte na een flinke duw van Timothy Derijck, waarna hij door een tweede gele kaart kon gaan douchen.

Vervolgens was het verweer van VVV definitief gebroken. Waarna invaller Jürgen Locadia een vloeiende aanval wist binnen te tikken: 3-0. Vijf minuten later was het wederom raak. Mertens completeerde zijn hattrick na een fraaie solo door de VVV-verdediging: 4-0. Ook in de laatste tien minuten gingen de bezoekers vrolijk door met het scoren van doelpunten. De laatste twee treffers werden gemaakt door Locadia, die net als Mertens een hattrick maakte. Eerst tikte de spits een schot van Wilfred Bouma binnen, waarna hij de zesde treffer van het duel op aangeven van Georginio Wijnaldum binnenschoot.