dinsdag, 20. november 2012 - 13:28

Paardenstalhouder (71) misbruikte meisjes

Naaldwijk

Een 71-jarige man uit Naaldwijk is maandag veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van twee jonge meisjes.

De rechtbank in Den Haag heeft de man daarnaast een proeftijd van 5 jaar en bijzondere voorwaarden opgelegd. Ook moet hij de slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Paardenstalhouder
De ontuchtige handelingen vonden plaats in of bij de paardenstallen van de verdachte. De meisjes, toen 14 en 15 jaar oud, kwamen daar dagelijks om de paarden te verzorgen en er op te rijden.

Chantage
De 71-jarige man chanteerde de meisjes om zijn ontuchtige handelingen te kunnen plegen. In de loop van de tijd werden de de seksuele handelingen steeds ernstiger. Hij heeft de grenzen van het toelaatbare steeds verder overschreden.

De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie van staleigenaar. Hij wist hoe groot de liefde van de slachtoffers was voor paarden.

Bijzondere voorwaarden
De verdachte dient zich te houden aan de aanwijzingen van de reclassering. Verder mag hij op geen enkele wijze contact zoeken of onderhouden met de slachtoffers.

Daarnaast mogen de paarden van de verdachte niet langer verzorgd worden door minderjarige meisjes en legt de rechtbank een verbod op de aanwezigheid van minderjarige meisjes in de stallen, behalve als ze familie zijn.
Provincie:
Tag(s):