donderdag, 15. november 2012 - 20:39

Ruwe kennismaking neushoorns Zahra en Kusini

Emmen

Het jonge neushoornvrouwtje Zahra heeft donderdag in Dierenpark Emmen op ruw wijze kennis gemaakt met Kusini, de mannetjesneushoorn.

In de vroege ochtend kwamen eerst de drie vrouwelijke neushoorns een mistige Afrikasavanne op, vrijwel onmiddellijk gevolgd door Kusini. Zahra trok direct zijn aandacht en binnen de kortste keren denderden de twee neushoorns over de savanne. Luid brullend achtervolgde Kusini Zahra lange tijd en heeft daarbij grote indruk op haar gemaakt. Na een half uur gebrul en gedraaf keerde de rust enigszins terug, maar regelmatig vindt er nog een achtervolging plaats. Als Kusini maar in Zahra’s buurt komt, maakt zij dat ze heel snel wegkomt.

Andere savannedieren bleven op stal om botsingen met ruziënde neushoorns te vermijden. De verzorgers hielden de neushoorns de hele dag nauwlettend in de gaten. Ze gaan er van uit dat aan het eind van de dag de gemoederen wat bedaard zijn. Dat moet uiteindelijk ook wel, want het is de bedoeling dat Zahra en Kusini in de toekomst voor jonge neushoorns gaan zorgen.
Provincie:
Tag(s):