dinsdag, 13. november 2012 - 16:14

Tweede verdachte zaak Westdorpe ook langer vast

Dinsdag is door de raadkamer besloten dat ook de tweede aangehouden verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woonplaats, langer vast blijft ivm de dood van een bejaarde man.

De Middelburgse rechtbank verlengde de voorlopige hechtenis met 90 dagen. De andere verdachte, een 32-jarige verdachte uit Axel kreeg vorige al te horen dat hij 90 dagen langer in voorarrest blijft zitten.

De beide verdachten van het ernstige geweldincident zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaten. Uit de schouw en sectieonderzoek van het 86-jarige slachtoffer bleek dat de bejaarde op gruwelijke wijze om het leven is gebracht. De man uit Axel werd op dinsdag 23 oktober dood aangetroffen in een sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe. Het OM denkt met de aanhouding van de verdachten op het juiste spoor te zitten, mede gezien de beslissingen van de Raadkamer om de mannen langer vast te houden.

Het onderzoek is nog in volle gang. In het reconstrueren van wat er zich heeft afgespeeld, is nog veel onduidelijk. Zo is het rechercheteam op zoek naar vermiste spullen van het slachtoffer, persoonlijke bezittingen en spullen uit zijn auto. Mogelijk zijn er door voorbijgangers voorwerpen gevonden en mee naar huis genomen. Of misschien hebben voorbijgangers spullen op een ongewone plek zien liggen. Ook roept de politie getuigen op, zij verzoekt iedereen die mogelijk iets gehoord of gezien heeft op die maandag en dinsdag in Axel en Westdorpe zich te melden bij de politie. Wilt u liever anoniem informatie doorgeven dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):