donderdag, 4. juli 2013 - 18:12 Update: 03-07-2014 0:55

12 jaar gevangenisstraf voor doodslag Lelystad

12 jaar gevangenisstraf voor doodslag Lelystad
Foto: Archief FBF.nl
12 jaar gevangenisstraf voor doodslag Lelystad
Foto: Archief FBF.nl
Lelystad

De officier van justitie heeft donderdag voor de rechtbank in Lelystad 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 44-jarige man uit Lelystad.

De officier acht bewezen dat hij de 41-jarige Nathalie van Poelgeest in de nacht van 11 op 12 mei 2012 in haar woning aan de Neringweg heeft doodgeschoten. 
Haar lichaam werd op 14 mei 2012 door de politie gevonden. 

Op camerabeelden is te zien dat de verdachte in de nacht van 11 op 12 mei 2012 bij de woning van het slachtoffer is geweest. Hij heeft in diezelfde nacht, kort na het feit, tegenover familie aangegeven dat hij betrokken was bij de dood van Nathalie. 
De verdachte heeft bovendien sporen weggemaakt; de kleding die hij die nacht droeg, het vuurwapen en de huls, zijn niet teruggevonden. 
Uit onderzoek is niet gebleken dat de verdachte een vooropgezet plan had om het slachtoffer te doden. Er was geen sprake van voorbedachten rade. De officier van justitie gaat daarom uit van doodslag. 

De verdachte en het slachtoffer hebben ongeveer een half jaar een relatie met elkaar gehad, die enige tijd voor de dood van het slachtoffer was beëindigd. 
De officier van justitie heeft in haar overweging voor de strafmaat mee laten wegen dat de verdachte na het schot geen ambulance heeft gebeld, terwijl uit forensisch onderzoek is gebleken dat het slachtoffer toen nog leefde. 
Bovendien heeft de verdachte tijdens het onderzoek en tijdens de zitting geen enkele verklaring gegeven over wat er die bewuste nacht is gebeurd. Daarmee laat hij de nabestaanden in onzekerheid over de precieze omstandigheden waaronder Nathalie van Poelgeest is overleden. 

Provincie:
Tag(s):