woensdag, 23. oktober 2013 - 13:39 Update: 03-07-2014 0:50

12 tips na uitzending Opsporing Verzocht over zedenzaak Delfzijl

12 tips na uitzending Opsporing Verzocht over zedenzaak Delfzijl
Foto: Archief FBF.nl
Delfzijl

Na de uitzending van Opsporing Verzocht over de zedenzaak in Delfzijl, zijn er bij de politie 12 tips binnen gekomen.

Op zondag 13 oktober j.l. werd een 4-jarig meisje omstreeks 15.45 uur door een nog onbekende man meegenomen vanaf de omgeving Gevelsteen/ Tichelwerk. Het zou gaan om een kalende man die zich in een donkere auto (mogelijk zwart) verplaatste.  Drie kwartier later werd het meisje door een voorbijganger aangetroffen op de Wieger van den Bosstraat in Appingedam. het slachtoffertje kwam vanuit de richting van de Vrijheidslaan. De voorbijganger vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Al snel werd duidelijk dat het meisje seksueel was misbruikt door de man. 

Zwarte Volkswagen Polo

Een getuige verklaart tegenover de politie dat deze rond het tijdstip een man met een klein meisje zag rijden in een oud model Volkswagen Polo die zwart van kleur was. De Polo reed vanaf de Zeel het Zwet op en ging op de rotonde bij het meubelplein in Appingedam rechtdoor de Farmsumerweg op. Hierna sloeg de auto links de Opwierderweg op (Bij Noorderpoort College). Hierna is de getuige de auto uit het zicht verloren.

Getuigen

De politie is nog steeds opzoek naar meer getuigen die de man met het meisje hebben gezien in Delfzijl of Appingedam. Het meisje was die dag gekleed in een roze legging, een zwart rokje en een zwarte jas. Tips kunt u doorgeven op 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem op 0800-7000.

Kleding van het slachtoffertje

Provincie: