zaterdag, 6. juli 2013 - 16:21 Update: 03-07-2014 0:55

Aanstaand bruidspaar doet met gestolen geld aanbetaling voor huwelijksfeest

Foto van trouwringen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van trouwringen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breda

De politie heeft vrijdagavond 5 juli 2013 omstreeks 19.30 uur in een woning in de Hoge Vucht een 60-jarige vrouw en haar 49-jarige vriend aangehouden ter zake diefstal in een winkel in Moerwijk.

Ze hadden gistermiddag een op de toonbank achtergebleven portemonnee en telefoon gestolen. Met een deel van het geld hadden ze alvast een aanbetaling gedaan bij een restaurant voor hun geplande huwelijksfeest.

Toonbank

Een 55-jarige Bredase liet gistermiddag in een winkel op Moerwijk haar telefoon en portemonnee per ongeluk op de toonbank laten liggen. De 53-jarige Bredase heeft vervolgens deze goederen opgepakt en in haar eigen tas gestopt. De politie kwam achter de identiteit van het tweetal omdat de winkelier hun gegevens had. Bij hun arrestatie bleek dat ze de portemonnee geleegd hadden en daarna in de stortkoker hadden gegooid. Een agent heeft deze terug gevonden. Een deel van het geld, 200 euro, hadden ze inmiddels al uitgegeven om een aanbetaling te doen op het restaurant waar ze hun trouwfeest binnenkort willen geven. De restauranthouder toonde zich heel coulant toen hij hoorde dat de aanbetaling van diefstal afkomstig was en stelde de 200 euro direct beschikbaar aan de rechtmatige eigenaar. Alle spullen zijn aan de dolgelukkige aangeefster terug gegeven.