maandag, 28. januari 2013 - 20:23

Alsnog loonsverhoging en extra scholing voor automonteurs en –verkopers

Amsterdam

FNV Metaal, CNV Vakmensen, De Unie en werkgeversorganisatie BOVAG hebben een cao-principeakkoord bereikt voor de werknemers in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche.

De werkers, zoals automonteurs, - verkopers en fietsenmakers, krijgen een structurele loonsverhoging van 2,75 procent en twee maal een eenmalige uitkering van bij elkaar twee procent van het salaris of werkgelegenheidsdagen (extra vrije dagen). De cao heeft een looptijd van 25 maanden. Er start een proef met individuele opleidingspotjes voor de werkers. Leermeesterschap en het bieden van stageplaatsen worden meer gestimuleerd en er komt aandacht voor naleving van de cao-rechten van jonge vaklieden in opleiding (BBL’ers).

Jacqie van Stigt, bestuurder FNV Metaal: “Met dit resultaat laten we zien dat we oog hebben voor deze economisch gezien moeilijke tijden. Daar willen we samen uit komen. We hebben een balans gevonden in inkomenszekerheid en het behouden van werkgelegenheid. Met enerzijds een structurele loonsverhoging voor iedereen. Anderzijds de mogelijkheid voor werkgevers om te kiezen voor het uitbetalen van de eenmalige uitkeringen of de werknemers enkele extra vrije dagen te geven als het tegenzit.”

De vakbonden zijn blij met de stimulerende maatregelen voor opleiding en ontwikkeling om te blijven groeien als vakman- of vrouw.
Categorie:
Tag(s):