zondag, 27. oktober 2013 - 16:47 Update: 03-07-2014 0:50

AZ passeert PEC na zege in Zwolle

Foto van voetbal | Archief EHF

(ELF-Voetbal) AZ heeft goede zaken gedaan in Zwolle. Het uitduel met PEC Zwolle werd met 2-0 gewonnen door Alkmaarders, waardoor ze plots bovenin te vinden zijn. AZ heeft nu evenveel punten als FC Twente en Ajax. De doelpunten werden gemaakt door Joost Broerse (eigen doelpunt) en Nick Viergever.

Celso Ortiz was de eerste speler die het doel van de tegenstander onder vuur naam. Hij vond doelman Kevin Begois op zijn weg. Vervolgens kreeg Roy Beerens een kans om de score te opnenen. Ook hij zag Begois de bal keren. Aan de andere kant had Stefan Nijland de 1-0 op zijn schoen, maar ook hij scoorde niet. In de 37ste minuut kwam AZ op voorsprong. Een vrije trap van Maarten Martens werd ongelukkig binnen gewerkt door Zwolle-verdediger Broerse. Daarnaast verliet Begois het veld met een blessure. Hij werd vervangen door Leon ter Wielen. AZ-keeper Esteban hield zijn ploeg vlak na rust op de been. Snel daarna profiteerde AZ daarvan: 0-2. Viergever kopte een hoekschop van Martens tegen de touwen. Ook daarna hadden de gasten het betere van het spel. Beerens en Mattias Johansson wisten het treffen echter niet definitief in het slot te gooien. PEC probeerde nog de aansluitingstreffer te maken, maar tevergeefs. AZ heeft nu negentien punten na elf wedstrijden. Daarmee is het medekoploper in de Eredivisie. PEC Zwolle volgt op één punt. Vitesse en FC Groningen spelen vanaf 16.30 uur tegen elkaar. De winnaar van die wedstrijd is alleen koploper na deze speelronde.