zondag, 27. oktober 2013 - 12:23 Update: 03-07-2014 0:50

Betrapte wildplassers mishandelen agenten in Uden

Foto geweer politieman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto geweer politieman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Uden

Nadat twee politieagenten waren mishandeld heeft de politie zondagmorgen in het centrum van Uden vijf mensen aangehouden. Dit meldt de politie zondag.

De agenten zagen omstreeks 1.20 uur een groep mensen staan bij het gemeentehuis op de Nieuwe Markt. Omdat het vermoeden was dat enkele mannen uit de groep tegen het gemeentehuis geürineerd hadden besloten ze de groep te controleren. Ze spraken de personen aan maar ze probeerden weg te lopen.

Op het moment dat de agenten dat wilde voorkomen begon de groep zich tegen de agenten te keren. De agenten werden meerdere keren door verschillenden personen geslagen en geduwd. Ook werd de wapenstok van één van de agenten afgepakt die ze gebruikte om zichzelf te verweren. Uiteindelijk gebruikten de agenten pepperspray om het geweld tegen hun te stoppen en om te voorkomen dat er verdachten wegreden met een auto.

Toegesnelde collega's hielden vier verdachten aan van openlijk geweld tegen politie, vier mannen uit Veghel van 26, 40, 41 en 43 jaar. Later is op het bureau nog een 31-jarige vrouw uit Oss aangehouden voor haar aandeel in het openlijk geweld. Het vijftal is ingesloten aan het bureau. De agenten hebben verwondingen aan hun gezicht en bovenlichaam. Daarnaast zijn ze erg geschrokken van het explosieve geweld dat tegen hun gebruikt is. De recherche onderzoekt de zaak.