woensdag, 15. mei 2013 - 13:52 Update: 03-07-2014 0:58

Dodelijke brand krakerspand Nijmegen geen misdrijf

Foto van forensisch onderzoek rond woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Het rechercheteam dat zich bezig houdt met het onderzoek naar de brand in het voormalig tuincentrum aan de Molenweg in Nijmegen, zaterdagochtend 23 maart j.l., is afgebouwd. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Geen misdrijf
Bij de brand raakten een 37-jarige vrouw uit Nijmegen ernstig gewond en kwam een 44-jarige man om het leven. Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat tot op heden niet kan worden aangetoond dat er sprake is geweest van een misdrijf.

Het onderzoeksteam heeft veel tijd en energie gestoken in het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Kort na de brand kwam informatie bij de politie binnen dat aanleiding gaf tot het opstarten van een Team Grootschalig Onderzoek.

Diverse getuigen en betrokkenen werden gehoord en beeldmateriaal bestudeerd. Ook werd door de afdeling Forensische Opsporing uitvoerig onderzoek gedaan.

Deze eindconclusie heeft de teamleiding en het Openbaar Ministerie doen besluiten het onderzoek stop te zetten. Ook de familie van het slachtoffer is op de hoogte gebracht van dit besluit.

 
Provincie:
Tag(s):