zondag, 30. juni 2013 - 9:18 Update: 03-07-2014 0:55

Elf gewonden na grote crash op A15

Foto van ongeval op snelweg in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Bij een groot ongeval, in de nacht van zaterdag op zondag, in Gelderland op de A15 tussen Andelst en Doodewaard richting Gorinchem, zijn 11 gewonden gevallen. ‘Drie slachtoffers raakten ernstig gewond en één zeer ernstig’, meldt de politie zondag.

Het ongeval, waarbij ook een boot op de rijbaan terechtkwam, veroorzaakte rond 02.50 uur een grote ravage waardoor alle rijbanen waren gestremd. Inmiddels kan het verkeer sinds 08.30 uur weer over de vluchtstrook rijden.

Ravage
Rond 02.50 uur ging het mis op de snelweg waarbij vier personenauto’s, waarvan één met een aanhanger met daarop een boot, betrokken waren. Er ontstond een enorme ravage op de A15 net na Andelst.

Hulpdiensten
De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en bekommerden zich om de in totaal elf gewonden. De brandweer moest diverse gewonden uit de voertuigen knippen omdat ze bekneld zaten of op aanwijzing van het medisch personeel van de ambulance. Alle gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. 
De zwaar gewonde betrokkene is een 22-jarige man uit Herveld. De andere gewonden zijn afkomstig uit Kesteren, Opheusden en Ede.

Schade wegdek en geleiderail
Vanwege de crash raakte de geleiderail zwaar beschadigd en moet Rijkswaterstaat ook een lange scheur in het asfalt repareren.


Technisch onderzoek
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De politie heeft een technisch onderzoek gedaan om hier meer duidelijkheid over te krijgen.


Denen
Bij het ongeval waren ook vijf Denen betrokken; zij zijn na controle in het ziekenhuis in een hotel ondergebracht. De politie zal hen zondag nader als getuigen horen over de toedracht van de aanrijding.

 

 
Provincie:
Tag(s):