woensdag, 29. mei 2013 - 15:13 Update: 03-07-2014 0:57

Gebruik Wifi bij KLM aan boord flink prijzig

foto van KLM vliegtuig | fbf
Foto: fbf
Amstelveen

Vandaag voeren KLM en AIR FRANCE hun eerste vluchten met wifi aan boord uit. Dankzij deze nieuwe service kunnen passagiers tijdens de vlucht met de buitenwereld communiceren en gewoon blijven sms’en, e-mailen en internetten.

Via de speciaal ontworpen internetportal beschikken ze bovendien over een breed assortiment gratis diensten, waaronder het laatste nieuws en relevante informatie over de luchtvaartmaatschappijen en hun bestemmingen.

Online toegang
In samenwerking met Panasonic Avionics voeren KLM en AIR FRANCE de rest van het jaar een pilot uit aan boord van twee Boeing 777-300-toestellen. In alle reisklassen van deze twee toestellen hebben passagiers toegang tot een wifinetwerk via hun eigen smartphone, laptop of tablet. Tegen bijbetaling van een vast bedrag kunnen zij bovendien vrijelijk e-mailen, internetten of sms'jes versturen.

De toestellen worden wereldwijd ingezet binnen de netwerken van KLM en AIR FRANCE.

Tarieven
Tijdens de pilotfase kunnen passagiers in alle reisklassen gebruikmaken van het wifinetwerk. De kosten hiervoor bedragen EUR 10,95 per uur of EUR 19,95 voor de gehele vlucht. Dit zijn uniforme tarieven binnen de luchtvaartsector, die per creditcard kunnen worden voldaan. De kosten voor het gebruik van een mobiel apparaat aan boord (om sms'jes te versturen of voor dataverkeer) worden aan gebruikers in rekening gebracht volgens de roamingovereenkomst die zij met hun mobiele provider hebben gesloten. Toegang tot alleen de internetportal aan boord is gratis.

De draadloze internetservice (via het internetportaal aan boord of via de satelliet) is kort na vertrek beschikbaar, zodra het toestel een hoogte van 6 km (20.000 feet) heeft bereikt.
 

Categorie:
Tag(s):