maandag, 13. mei 2013 - 16:40 Update: 03-07-2014 0:58

Geldtransporteur Brinks wil personeel bewapenen

Foto van geldtransport en politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Brink's Nederland heeft een vergunning aangevraagd om haar personeel in Nederland te kunnen bewapenen. Dit meldt Eén Vandaag maandag.

De geldtransporteur, die wereldwijd in talloze landen dagelijks grote hoeveelheden geld transporteert, wil door het bewapenen van het Nederlandse personeel voorkomen dat het bedrijf opnieuw slachtoffer wordt van een extreem gewelddadige overval. 

Het bedrijf vindt dat de overheid niet in staat is om de veiligheid voldoende te garanderen. Brink's Nederland spreekt in EenVandaag voor het eerst openbaar over de zware overvallen waarbij criminelen gelddepots binnendringen met explosieven, op de vlucht de politie zwaar onder vuur nemen en verdwijnen naar België, zonder te worden opgepakt.

Reeks van gewelddadige overvallen
Brink’s praat in de reportage over de reeks van ‘aanslagen’, en ‘invasies’ op geldbedrijven in de afgelopen twee jaar. De meest recente vond plaats op 21 maart van dit jaar bij een gelddepot van Brink's in Best in Noord-Brabant.

De werkwijze is bijzonder gewelddadig waarbij de overvallers zich met behulp van zware explosieven toegang verschaffen tot de gelddepots. Brinks wil niet wachten op de volgende overval en heeft een vergunning aangevraagd om haar personeel te mogen bewapenen. In 55 van de 60 landen waar het bedrijf actief is, is het personeel bewapend. 

 
Provincie: