zaterdag, 21. december 2013 - 10:14 Update: 03-07-2014 0:46

Grote onrust bij jeugdopleiding Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag clublid

foto van Ajax | fbf
Foto: fbf
Smilde

Binnen voetbalclub Ajax is grote onrust ontstaan rondom een prominent clublid dat zich zou opdringen aan jonge spelers.

Ajax heeft na een officieel onderzoek vastgesteld dat het om  'grensoverschrijdend gedrag' gaat en heeft de man, die al tientallen jaren voor de club werkt, verboden direct contact te hebben met spelers en jeugdspelers, zo schrijft de Volkskrant zaterdag. De man heeft een kleedkamerverbod gekregen en mag sinds het voorjaar ook niet bellen, sms'en of mailen met voetballertjes van de club. Het gerenommeerde onderzoeksbedrijf omschreef de man als 'risicovol'.

De krant schrijft dat anonieme bronnen binnen Ajax zeggen dat de man zich niet aan de gedragsregels, die hem in het voorjaar zijn opgelegd, houdt. De bronnen zouden zich grote zorgen maken om de veiligheid van de jeugdspelers en vinden dat hij niet meer op jeugdcomplex De Toekomst zou mogen komen.  De man is tot nu toe niet verwijderd van het jeugdcomplex en zou nog direct contact hebben met voetballers. De Volkskrant is in het bezit van documenten waaruit blijkt dat assistent-trainer Dennis Bergkamp en hoofd jeugdopleiding Wim Jonk al in september een brandbrief hebben gestuurd aan de clubleiding om het vertrek van de man te eisen. Volgens Jonk en Bergkamp is de man 'bijna iedere dag aanwezig en tevens op plekken waar hij in overtreding is (kleedkamergebied)'.

De zaak zou aan het licht zijn gekomen toen een oud-speler de man onder ede van seksuele handelingen beschuldigde. De directie van Ajax stelt dat seksueel misbruik van minderjarigen door het onderzoek niet is aangetoond. Wel zou sprake zijn van ongepast gedrag. Ook de advocaat van het clublid, Diederik Oolbekkink, stelt in de krant dat seksueel misbruik niet vaststaat en laat weten dat zijn cliënt ontkent zich ooit schuldig te hebben gemaakt aan seksueel ontoelaatbaar gedrag.

Provincie:
Tag(s):