vrijdag, 24. mei 2013 - 21:54 Update: 03-07-2014 0:57

Grote ontslagronde op handen bij Openbaar Ministerie

foto van rechtbank | fbf
Foto: fbf archief
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie moet 110 miljoen per jaar gaan inleveren. Dat is bijna een kwart van z'n begroting. Dat staat in vertrouwelijke stukken die in bezit zijn van Nieuwsuur.

Dat betekend dat er fors gesneden zal gaan worden in het personeelsbestand. De grootste klappen zullen volgens de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) vallen bij het hoofdkantoor van het College van procureurs-generaal en bij het ondersteunend personeel.
Volgens Maria van de Schepop, voorzitter van de NVvR moet de helft van het personeel op het hoofdkantoor verdwijnen en nog eens een kwart van het ondersteunend personeel.


Door de bezuinigingen op het ondersteunend personeel vreest van de Schepop dat officieren in toenemende mate zaken gaan seponeren en verdachten zo hun straf ontlopen. Maar Van de Schepop ziet nog een groter gevaar doordat er minder personeel is dat de zaken voor kan bereiden. "Ik ben bang dat de kwaliteit onder druk komt te staan. En dan moet je denken aan nieuwe gerechtelijke dwalingen, zoals de Puttense moordzaak." Het OM houdt vast aan haar bezuinigingen. Voorzitter Bart Nooitgedacht spreekt van het kapotbezuinigen van delen van het strafrechtsysteem.
 

Provincie:
Tag(s):