maandag, 22. juli 2013 - 13:31 Update: 03-07-2014 0:54

Hulpdiensten bevrijden in hitte beknelde slachtoffers na ongeval op N196

Aalsmeer

De hulpdiensten zijn er na ruim 2,5 uur in geslaagd om twee bekneld zittende slachtoffers van een personenauto te bevrijden in Aalsmeer.

De bewuste personenauto raakte rond 11.20 op de N196 ter hoogte van de Ophelialaan in Aalsmeer betrokken bij een ernstige aanrijding met een vrachtwagen. Dit meldt de politie rond 14.20 uur.

Het ongeval gebeurde rond 11.20 uur op de Burg. Kasteleinweg (N196) ter hoogte van de kruising met Ophelialaan. Bij het ongeluk was ook nog een tweede personenauto betrokken.

De personenauto, waar een man en vrouw in zaten, was bekneld geraakt tussen de vrachtwagen en een lantaarnpaal.  Het brandweer- en ambulancepersoneel kon vanwege de enorme klap van de aanrijding het wrak en de twee inzittenden moeilijk bereiken. 

Hitte
Daarbij kwam dat door de hitte het werken voor de hulpdiensten extra zwaar was. Het ambulancepersoneel werd geholpen door artsen van het Mobiel Medisch Team (MMT) dat met een traumahelikopter naar het ongeval was gekomen.


Zwaargewond
De mannelijke bestuurder kon als eerste uit de auto worden geknipt, hij is met diverse verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De vrouw die naast hem zat werd kort daarop uit haar benarde positie bevrijd en is met ernstig beenletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 26-jarige inwoner van Moordrecht, is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart. In het kader van het onderzoek wordt de verkeerssituatie uitgebreid geanalyseerd. Daarnaast zoekt de politie getuigen van de zware aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De N196 was vanwege het ernstige ongeval ter hoogte van de Zwarteweg en de Van Cleefkade afgesloten.