zaterdag, 6. april 2013 - 12:57 Update: 03-07-2014 1:00

Man beschadigt verschillende politieauto’s tijdens achtervolging

Archief fbf
Foto: Archief FBF
Amsterdam

De politie heeft vrijdagavond een automobilist aangehouden na een achtervolging. De man heeft hierbij verschillende politieauto’s beschadigd en er raakten twee agenten gewond.

Omstreeks 21.15 uur zag een agent (een biker) een auto gevaarlijk geparkeerd staan op de Jan van Galenstraat en sprak de bestuurder hierop aan. De 41-jarige man uit Amsterdam bleek gesignaleerd te staan voor een eerder gepleegde diefstal en moest mee naar het bureau. Hij wilde nog even wat uit zijn auto pakken maar stapte toen snel in en reed weg. De agent probeerde dit nog te voorkomen maar nadat hij enkele meters was meegetrokken door de auto moest hij zijn achtervolging staken. De agent raakte gewond aan zijn enkel en moest zich hiervoor laten behandelen door een arts.

Klemgereden

Verschillende politieauto’s keken uit naar de gevluchte automobilist en op de Ringweg A10 werd hij gezien. De achtervolging werd ingezet en bij de Coentunnel werd een politieauto van de weg gedrukt en kwam tegen de vangrail aan. Een agent raakte hierbij licht gewond.

Bij de Zeeburgertunnel kon de bestuurder uiteindelijk worden klemgereden en werd hij direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uiteindelijk liepen meerdere politieauto’s (forse) schade op.
 

Provincie:
Blik op 112: