dinsdag, 9. juli 2013 - 16:57 Update: 03-07-2014 0:55

OM eist TBS met voorwaarden tegen moeder van dode baby

Foto van rechtbank | EHF
Foto: EHF

De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem TBS met voorwaarden geëist tegen een 24-jarige vrouw uit Warnsveld.

Daarnaast werd een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist die gelijk is aan de tijd die de vrouw in voorlopige hechtenis heeft gezeten. De straf wordt geëist voor het in hulpeloze toestand laten van een pasgeborene, en voor het verbergen van het lichaampje van haar baby.

De vrouw heeft op 27 augustus 2011 een  kindje ter wereld gebracht. Dit gebeurde in de woning van de ouders van haar toenmalige vriend in Scherpenzeel. De vrouw had haar zwangerschap steeds ontkend tegenover de buitenwereld. Haar vriend en zijn ouders waren ook niet op de hoogte van de geboorte. De vrouw heeft de baby na de geboorte in handdoeken en vuilniszakken gewikkeld en in de vuilniscontainer gestopt.

De vrouw is volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens de officier van justitie is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf die gelijk is aan de duur van de voorlopige hechtenis passend. Daarnaast vraagt het OM de rechtbank om de vrouw TBS met voorwaarden op te leggen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak 

Provincie:
Tag(s):