zaterdag, 1. juni 2013 - 20:26 Update: 03-07-2014 0:57

Open Dag in nieuwe metrotunnel onder het IJ tijdens Dag van de Bouw

Foto van metrotunnel onder het IJ | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van metrotunnel onder het IJ | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van metrotunnel onder het IJ | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Tijdens de Dag van de Bouw hebben zo'n 125.000 mensen een kijkje genomen op een bouwproject.

Minister Blok (Wonen) opende zaterdag in Rijnsburg bij woningnieuwbouwproject De Bloem de achtste editie van de Dag van de Bouw met een mobiele kraan. Blok stuurde het hijswerktuig vanaf de grond aan en onthulde zo het grote spandoek van deze dag. Minister Blok werd vergezeld door Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman en directeur Paul Brandjes van De Raad Bouw, de bouwer van De Bloem. Brandjes leidde zijn gasten daarna door het project waar bijna 400 nieuwe woningen verrijzen op de plaats waar vroeger een veiling stond. Ook wees Brandjes de minister op het feit dat de banken hun verantwoordelijkheid onvoldoende nemen om de bouwproductie te stimuleren. Hij riep Blok op om zijn positie aan te wenden om hier verandering in te brengen. Dit meldt BouwendNederland op de site.

In Amsterdam was tijdens de Dag van de Bouw de Noord-Zuidlijn de grootste publiekstrekker. Zo'n 16.500 mensen maakten een wandeling door de tunnel onder het IJ.  Onder de best bezochte projecten waren verder de A2 Maastricht (8.500 bezoekers), Zuid-Willemsvaart Rosmalen (7.300 bezoekers), Tramremise De Hallen Amsterdam (2.200 bezoekers) en de N201 Mijdrecht (2.000 bezoekers).

Het was de achtste keer dat de Dag van de Bouw werd gehouden. Het is een onderdeel van de campagne 'De Bouw maakt het' van werkgeversorganisatie Bouwend Nederland.

Provincie: