woensdag, 24. april 2013 - 15:29 Update: 03-07-2014 0:59

Opstelten mee tijdens actie arrestatieteam

Den Haag

Onder toeziend oog van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft een arrestatieteam van de politie dinsdag in Den Haag twee vuurwapengevaarlijke verdachten opgepakt. Dit meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid woensdag.

´s Ochtends vroeg viel het team de woning binnen waar de verdachten lagen te slapen. De mannen van 24 en 22 jaar zijn lid van de bende The Crips, die actief is in de regio Den Haag. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij hennepteelt. In totaal zijn er dinsdag zeven verdachten aangehouden op vier locaties.

Minister Opstelten was op werkbezoek bij het arrestatieteam van de politie eenheid Den Haag. Hij kwam daarmee een oude belofte na om eens mee te lopen met het team. De minister gaat vaker op werkbezoek om zich te laten informeren over de praktijk. Opstelten woonde een briefing bij op het hoofdbureau en kreeg uitleg over de voorbereidingen van het team, dat onder meer wordt ingezet om vuurwapengevaarlijke verdachten te arresteren. 

Opstelten: “Ik ben zeer onder de indruk van de professionaliteit van het arrestatieteam. Alles wordt op en top voorbereid en in detail uitgewerkt”.

Provincie: