vrijdag, 5. juli 2013 - 10:11 Update: 03-07-2014 0:55

Politie rolt inbrekers bende op

Politie rolt inbrekers bende op
Foto: Archief FBF.nl
Zutphen

Een rechercheteam van de politie is bezig met het afronden van een onderzoek naar een groot aantal inbraken en diefstallen. Deze vonden voornamelijk in Zutphen plaats en van de vijftien aangehouden verdachten zitten er nog twee in voorlopige hechtenis.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van een in november 2012 gepleegde inbraak bij voetbalvereniging FC Zutphen aan de Waarden. Hierbij werden de daders overlopen door iemand van de vereniging en werd deze man met een mes bedreigd.

Meerdere misdrijven
Tijdens dit onderzoek ontstond het vermoeden, dat een grote groep mannen zich in wisselende samenstelling met tal van strafbare feiten bezig hield. Het zou onder andere gaan om woning- en bedrijfsinbraken, diefstallen van koper en lood en een enkele winkeldiefstal.

Aanhoudingen
Eind maart van dit jaar werden de eerste verdachten aangehouden. De afgelopen maanden werden vijftien verdachten in de leeftijd van 16 tot 43 jaar aangehouden. Het merendeel komt uit Zutphen een enkeling uit Deventer. Van hen zitten een 19-jarige Deventenaar en een 21-jarige Zutphenaar nog in voorlopige hechtenis.

Opvallende zaken
Naast het geweldsincident bij de voetbalvereniging vielen er nog enkele zaken op. Bij een diefstal van cosmetica bij de Trekpleister werd een medewerkster door één van de verdachten geslagen. In een gehuurde woning werd voor 20.000 euro aan vernielingen gepleegd. Dit gebeurde toen de eigenaar de huur opzegde en de verdachten in dit onderzoek daar geen genoegen mee namen.  

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):