zaterdag, 20. april 2013 - 18:43 Update: 03-07-2014 0:59

Politie voorkomt Streetrave in Den Bosch

Politie voorkomt Streetrave in Den Bosch
Foto: Bon

De politie heeft zaterdag 20 april, samen met de gemeente, openbaar ministerie en tal van andere partners, in 's-Hertogenbosch een streetrave voorkomen.

De organisatoren werden vooraf door de gemeente opgeroepen om de straatrave af te blazen. Ton Rombouts, burgemeester van Den Bosch, wilde het evenement dat georganiseerd zou zijn door mensen met een extreemlinks gedachtegoed, niet toestaan in zijn stad. De politie trof voorbereidingen om een dergelijk evenement te beëindigen. Rond 12.30 uur verzamelden verschillende groepen mensen zich nabij het station.

Ze werden door de aanwezige politie aangesproken en weggestuurd. Een 21-jarige Bosschenaar die hier niet aan voldeed werd aangehouden. Een 27- jarige man uit Hilversum werd aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren en een 21-jarige Belg, omdat hij een aantal gripzakjes harddrugs bij zich had. Daarnaast heeft de politie op twee verschillende plekken in de stad geluidsapparatuur in beslag genomen.

Inzet

De politie zette onder andere agenten, ME, bikers en hondengeleiders in. Het doel van de politie-inzet was het verhinderen of beëindigen van de streetrave en het handhaven van de openbare orde.
 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):