vrijdag, 26. juli 2013 - 12:10 Update: 03-07-2014 0:54

Politie zoekt vermiste broertjes Hoek van Holland

Foto van vermiste Weslen
Foto van vermiste Kayo | Politie
Foto: Politie
Rotterdam

Vrijdagochtend is de politie gestart met een grote zoektocht naar twee broertjes die in een jeugdinstelling waren ondergebracht.

Het gaat om de twee halfbroertjes Weslen (12) en Kayo (8) Pontes uit Hoek van Holland. De 29-jarige moeder zou hen, in strijd met een beslissing van de rechter,  na een bezoek hebben meegenomen uit kindertehuis Lindenhof. De 12-jarige jongen heeft een nierziekte en het is niet bekend of hij medicijnen bij zich heeft.  Als hij geen medicijnen krijgt, kan de ziekte levensbedreigend zijn. Sinds de moeder ze afgelopen zondag meeman, ontbreekt elk spoor.

De jongens en de moeder komen oorspronkelijk uit Brazilië. Mogelijk dat de moeder daar naarnaar toe wil. De kinderen staan onder toezicht van bureau Jeugdzorg omdat de moeder niet voor hen zou kunnen zorgen. De jongens en hun 29-jarige moeder reizen vermoedelijk samen met de (stief)vader en een neefje en nichtje. De (stief)vader is een van oorsprong een Surinaamse man van 48. Het neefje en nichtje zijn 16 en 18 jaar. De vermiste jongens zijn ongeveer 1,60 m en 1,40 m lang.

De politie Rotterdam zoekt met diverse eenheden naar de jongens. Ook is er een Burgernetactie opgestart. Ook bestuurders van bussen, trams en metro in Rotterdam hebben een foto van de jongens.

Heeft u dit gezelschap gezien of informatie over hun mogelijke verblijfplaats, vraagt de politie u 0800-6070 te bellen.

Provincie:
Tag(s):