woensdag, 8. mei 2013 - 11:02 Update: 03-07-2014 0:58

Resten menselijk lichaam krijgen laatste rustplaats

Reconstructie Wekerom | Politie
Foto: Politie

De gemeente Ede zorgt er binnenkort voor dat de resten van het menselijk lichaam dat in 2011 in de bossen bij Wekerom werd gevonden, een laatste rustplaats krijgt.

Ondanks de inspanningen van de politie is de identiteit niet bekend geworden.

Schrikbarende vondst

De politie heeft de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de identiteit van de menselijke botten die op 21 oktober 2011 door bosarbeiders werden gevonden in een bosperceel bij zorginstelling 's Heeren Loo. De politie heeft onder andere in Schotland een reconstructie van de schedel laten maken. 

Landelijke media-aandacht

De regionale- en landelijke media en opsporingsprogramma's zoals Dossier GLD en Opsporing Verzocht besteedden uitgebreid aandacht aan het aantreffen van het ‘skelet van Wekerom’, zoals het door velen werd genoemd.  Het rechercheteam ontving tientallen tips maar helaas leidde dit niet tot het bekend worden van de identiteit van de man.

Signalement

Nu besloten is de menselijke resten te begraven, doet de politie nogmaals een oproep aan mensen die mogelijk duidelijkheid kunnen geven over de identiteit van de man. Uit onderzoek is gebleken, dat het gaat om een blanke man die op het moment van overlijden tussen de vijftig en zestig jaar oud was. De man was tussen de 1.69 en 1.88 meter lang en had een gleufje in zijn neus en afstaande oren. Hij droeg een spijkerbroek van het merk Bram's Paris, maat 32. De haardracht van de man is niet bekend. De politie vermoedt, dat de man al rond eind 2009, begin 2010 moet zijn verdwenen.

Tips

U kunt uw tips doorgeven aan de politie in Gelderland via 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Provincie:
Tag(s):