zaterdag, 23. november 2013 - 19:23 Update: 03-07-2014 0:48

Rutte positief over Nederlandse economie

Foto van Mark Rutte | Min. Alg. Zaken
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Bosch

In zijn toespraak op het VVD-congres in Den Bosch heeft Rutte zich positief uitgelaten over de economie en de toekomst van Nederland.

Zo zei de premier dat hij voelt dat we aan de vooravond van 'een nieuw begin' staan en dat ons land 'weer op stoom begint te komen'. Dit schrijven meerdere media zaterdag. Er zijn volgens Rutte allerlei tekenen die erop wijzen dat Nederland 'de wind weer een beetje in de rug begint te krijgen'. Zo lijkt de woningmarkt het ergste achter de rug te hebben en beginnen het consumentenvertrouwen en de export weer een beetje aan te trekken. Daarnaast het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige week geconstateerd dat Nederland officieel weer uit de recessie is. Rutte wijt deze vooruitgang aan het kabinetsbeleid en dan vooral natuurlijk aan de inbreng van de VVD. De premier liet weten dat er in Nederland nog nooit eerder zulke hervormingen zijn doorgevoerd als nu. Maar door het sluiten van het sociaal akkoord, het woonakkoord, het zorgakkoord en het energieakkoord wist het kabinet tegelijkertijd wel maatschappelijk draagvlak te cre»ren voor de beleidsplannen.

Toen het CBS eerder deze maand meldde dat Nederland uit de recessie was gekomen, reageerde het kabinet bij monde van minister Dijsselbloem van Financiën nog wat terughoudend.'Dit is nog te zwak. Er is geen reden om de vlag uit te steken.', aldus Dijsselbloem. Maar Rutte toonde zich tijdens het congres juist optimistisch over de toekomst: 'Eigenlijk kunnen we eindelijk weer vooruit. En dat is vreselijk goed nieuws.'

Het VVD-congres stond in het teken van de komende verkiezingen voor de gemeenteraden en het Europees Parlement. De partij stelde zonder veel discussie haar Europese verkiezingsprogramma vast.

 

Categorie:
Tag(s):