maandag, 29. april 2013 - 9:13 Update: 03-07-2014 0:58

Toetsingscommissie FNV start gesprekken voor nieuwe voorzitter

Foto van vlag FNV | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van vlag FNV | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Kitty Roozemond (voorzitter), Kees Blokland en Tuur Elzinga bemannen, samen met anderen, de toetsingscommissie van de FNV.

Deze commissie is donderdag 25 april begonnen met het toetsen van de kandidaten voor het voorzitterschap van de FNV. Een breder samengestelde toetsingscommissie start binnenkort met het toetsen van kandidaten voor de overige 17 plekken in het algemeen en dagelijks bestuur.

Van 1 tot en met 13 mei kunnen de 1,2 miljoen leden hun stem uitbrengen op de voorzitter van hun keuze. Tussen 17 en 24 april konden leden zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de FNV vanaf 15 mei. Daarvoor hebben zich publiekelijk twee kandidaten gemeld. Corrie van Brenk, voorzitter van Abvakabo FNV en Ton Heerts, de huidige voorzitter van de FNV In Beweging. De toetsingscommissie doet om redenen van privacy geen uitspraken. Zij rapporteert aan het huidige bestuur van de FNV.

Maandag 1 mei maakt de FNV tijdens een persconferentie in studio Desmet in Amsterdam bekend wie de kandidaten zijn op wie 1,2 miljoen leden hun stem kunnen uitbrengen. Dat doen de leden via een persoonlijke stemcode die in een brief staat die op 1 mei op de mat valt. Stemmen kan via internet tot en met 13 mei. Op 15 mei wordt tijdens het tweedaagse congres van de FNV in de Van Nelle fabrieken in Rotterdam duidelijk wie de nieuwe voorzitter wordt.