donderdag, 8. mei 2014 - 10:42 Update: 03-07-2014 0:36

10.000 km door Noord-Afrika in een Lelijke Eend voor Stichting Heartbeat

Tiel

Op 19 september 2014 vertrekken 50 legendarische Citroën 2CV's & andere classic cult cars voor de 10de keer op avontuur. Hun opdracht? Een 20 dagen durende avontuurlijke rally dwars door 3 Afrikaanse landen, langs het adembenemende Atlasgebergte, door een meedogenloze Sahara, sahel en savanne. De start wordt gegeven in Brussel, de final party vindt plaats in de Senegalese hoofdstad Dakar.

Snelheid staat in deze rally niet centraal. Naast roadbook-navigatie bestaat de competitie ook uit tal van opdrachten en raadsels die onderweg dienen opgelost te worden met de bedoeling de doorkruiste landen te leren kennen op vlak van natuurschoon, maar ook op vlak van cultuur, geschiedenis. Centraal staan avontuur, cultuur, teamspirit en 200% fun.

Hoewel het dit jaar om een echte rally gaat, mét klassement (maar zonder chrono), zitten aan het stuur geen professionele fabrieksrijders of rally-fanatici, maar gewone mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor autosport en voor avontuur in zijn puurste vorm! De 2014 editie is geïnspireerd door de beelden van de eerste Parijs-Dakar, ten tijde van Thierry Sabine, waarbij "gewone" wagens de Afrikaanse woestijnen en Savannes doorkruisten. Beperkte budgetten, teamspirit en vooral heel veel plezier. En daar gaan we voor!!

Een van de deelnemende teams is het 2CV RALLY RAID TEAM HEART TO BEAT van Robert Jan en Rob Swinkels. In hun knaloranje 2CV gaan ze deze reis ondernemen. En niet alleen voor zichzelf. De helft van de sponsorgelden die ze ophalen worden gedoneerd aan Stichting Heartbeat. Daarmee stellen ze Stichting Heartbeat in staat om eendaagse activiteiten te organiseren voor gezinnen waarvan een van de kinderen hartpatiënt is. Alle activiteiten die Stichting Heartbeat organiseert staan in het teken van plezier en ontspanning. Jaarlijks wordt onder meer HeartGolf for Kids, HeartDrive, HeartBallooning en de HeartRace Circuitdag georganiseerd. Voor iedere leeftijdscategorie wat wils. En in 2014 opent Stichting Heartbeat ook de deur van de eerste HeartVilla, een vakantiehuis op DroomPark De Zanding waar gezinnen een heerlijke vakantieweek kunnen beleven, waarbij indien nodig zorg wordt ingericht. De samenwerking met het 2CVRallyRaidTeam Heart to Beat komt voort uit de Ducktrail. De afgelopen jaren hebben tientallen gezinnen een leuke dag beleeft in de 2CV's van Ducktrail. Wilt u meer weten over Stichting Heartbeat: www.stichtingheartbeat.nl

Overigens behoort het 2CV RALLY RAID TEAM HEART TO BEAT tot een select gezelschap, dat hun avontuur door Afrika verlengt om uiteindelijk nog eens 3320 km verder op het strand van Grand Popo in Benim hun avontuur te beëindigen. Bijna 10.000 km offroad adventure. Waanzin(nig)?!

Categorie: