dinsdag, 2. september 2014 - 11:57 Update: 02-09-2014 17:53

Baas beschermd door hond tegen overvaller

Hond bijt en verjaagd gemaskerde overvaller
Foto: fbf archief
Etten-Leur

Een overvaller kwam maandag 1 september van een koude kermis thuis.

Hij werd gebeten en weggejaagd door de hond van zijn 84-jarige slachtoffer.

Een 84-jarige man uit Etten-Leur schrok maandagmiddag 1 september 2014 toen er rond 13.30 uur een onbekende gemaskerde man in zijn tuin stond. De onbekende was over de schutting geklommen achter de woning in de Van Der Poest Clementstraat. De verdachte trok zijn slachtoffer mee de woning in en eiste geld. Daarbij ontstond een worsteling. De belager had echter niet gerekend op de aanwezige hond, die zijn baas beschermde en de overvaller meteen bij het betreden van de woning in zijn been beet. De overvaller sloeg zonder enige buit op de vlucht.

Zoekactie
Na het voorval startte zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige dader. Rechercheurs ontfermden zich over het 84-jarige slachtoffer en namen aangifte van hem op. Het slachtoffer was erg aangedaan door de gebeurtenissen. Agenten stelde een buurtonderzoek in, terwijl de technische recherche naar achtergebleven sporen zocht. De dader is op dit moment nog niet gevonden.

Iets gezien?
Mensen die mogelijk iets verdachts zagen voor, tijdens of na dit incident in de Van Der Poest Celement worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844. Heeft u informatie over de zaak of dader(s), maar wil

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):