dinsdag, 3. juni 2014 - 11:44 Update: 03-07-2014 0:35

Beatles gesigneerde platenspeler onder de hamer

foto van platenspeler
Amsterdam

Bij online veilinghuis Catawiki wordt deze week een topstuk uit de collectie van het Nederlandse Beatles museum geveild. Het gaat om een door de Beatles gesigneerde platenspeler.

Het is volgens veilingmeester Raymond Kok één van de meest bijzondere Beatles memorabilia die ooit in Nederland onder de hamer is gekomen. Het item is zo bijzonder omdat het na de doorbraak van de Beatles, begin jaren zestig, voor het publiek bijna onmogelijk was om de Beatles te benaderen, en zeker niet om even een platenspeler te laten signeren. Zulke items kom je dan ook zelden tegen. De platenspeler is onderdeel van een grote Beatles veiling met bijna 150 bijzondere Beatles items. De verwachting is dat de platenspeler ongeveer 25.000 euro zal opleveren.

Bij toeval ontdekt
Azing Moltmaker, directeur van het Beatles Museum uit Alkmaar, laat weten dat de platenspeler bij toeval in Nederland is beland. ''Een Nederlandse hondenfokker bracht de platenspeler 7 jaar geleden vanuit Engeland mee. Hij kreeg de platenspeler van een man die graag een hond wilde ruilen tegen een grote collectie gesigneerde items, die hij van een onlangs overleden familielid had gekregen. De man had geen idee wat de collectie waard zou kunnen zijn''. De hondenfokker nam het aanbod aan en niet veel later kwam de platenspeler in handen van het Beatles museum.

Authentieke handtekeningen
''Het probleem bij de handtekeningen van de Beatles is dat ze vaak gemaakt zijn door vervalsers. Daar was ik eerst ook bang voor toen de platenspeler aan mij werd getoond. Maar dit item heeft iets bijzonders. Normaal staan slechts de handtekeningen op een item, maar bij deze heeft Paul McCartney naast zijn handtekening ook een korte boodschap geschreven. Er staat 'Love from Paul' en dit geeft mij de overtuiging dat het hier om een origineel gaat. Een vervalser zou er nooit iets bijschrijven, omdat hij dan kans loopt door de mand te vallen'', aldus Azing Moltmaker.

Er kan nog tot en met donderdagavond 5 juni worden meegeboden op de speciale Beatles veiing

Categorie:
Tag(s):