zaterdag, 22. februari 2014 - 19:48 Update: 03-07-2014 0:41

Bewoners nog niet naar huis na brand parkeergarage

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV

Door de brand in de parkeergarage onder een appartementencomplex kunnen tientallen Schoonhovenaren zaterdag niet naar huis. Dit heeft een woordvoerder van de brandweer gemeld.

Doordat de constructie van het gebouw kan zijn aangetast door de hitte is het te onveilig voor de bewoners om terug naar huis te gaan. De bewoners zijn opgevangen bij familie of in een hotel. Maandag wordt gekeken of de bewoners naar huis kunnen.

Vanwege de brand in de parkeergarage van een appartementencomplex in Schoonhoven werden zaterdagmiddag 41 woningen ontruimd. In de parkeergarage waren door nog onbekende oorzaak twee motoren en een auto in brand gevlogen.

Bij de brand ontstond grote hitte, veel rook en roet. Er was zoveel rook dat de brandweer een warmtebeeldcamera nodig had om de brandhaard te vinden. Toen die eenmaal gevonden was, had de brandweer de brand snel onder controle. De hulpdiensten waren met groot materiaal uitgerukt en hadden opgeschaald naar het sein grote brand.

De bewoners van het appartementencomplex zijn opgevangen in de nabijgelegen school. Waarschijnlijk kunnen zij vanavond weer naar huis. Maar eerst moet gekeken worden of het gebouw stabiel is. Door de hitte kan de staalconstructie gevaar lopen, zo meldde de NOS.