dinsdag, 22. juli 2014 - 16:46 Update: 22-07-2014 17:00

Deel gestolen vuurwapens museum Vliegbasis Deelen teruggevonden

Archief EHF
Foto: Archief EHF
Deventer/Arnhem

Een deel van de historische vuurwapens, die begin juli werden buitgemaakt uit het museum Vliegbasis Deelen, zijn teruggevonden. Dit meldt de politie dinsdag.

´Een 45-jarige inwoner van Deventer is daarbij aangehouden´, aldus de politie. De politie kwam de partij wapens bij toeval op het spoor.

De wapens, een collectie historische vuurwapens waaronder pistoolmitrailleurs en stenguns uit de Tweede Wereldoorlog, waren buitgemaakt bij een inbraak in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juli in het museum aan de Hoenderloseweg in Arnhem. Van de daders ontbrak tot dusver elk spoor. Bij toeval werden de wapens echter weer teruggevonden in een huis in Deventer.

Huiselijk geweld
In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli werden agenten in Deventer gestuurd naar een melding van huiselijk geweld. Daarbij werd een 45-jarige inwoner van Deventer aangehouden omdat er een wapen in huis bleek te liggen waarvoor de man geen vergunning bleek te hebben. 

Bij een nader onderzoek werden nog meer wapens aangetroffen, waarvan uit verder onderzoek bleek dat het ging om een deel van de uit Deelen vermiste wapens. De gestolen wapens zullen na onderzoek aan het museum worden teruggegeven. 

Waar de overige vermiste wapens zijn is nog onbekend. De Deventernaar is inmiddels na verhoor weer op vrije voeten en had de diefstal ontkend.

Provincie:
Blik op 112: