vrijdag, 3. oktober 2014 - 21:03 Update: 03-10-2014 23:01

Diepe stilte overheerst tijdens stille tocht Haaksbergen

Ruim 8.000 deelnemers lopen mee in stille tocht Haaksbergen
Foto: Archief EHF
Haaksbergen

De stille tocht die vrijdagavond werd gehouden in Haaksbergen was zeer indrukwekkend. Dit meldt de gemeente Haaksbergen vrijdagavond.

'In diepe stilte liepen er zo’n 8.000 mensen mee in een lange stoet om steun te betuigen aan de slachtoffers van het Monstertruck-drama', aldus de gemeente.

De stoet werd voorafgegaan door de nabestaanden. Onder begeleiding van gedempte trom, liepen zij vanaf de Pancratius kerk naar het bloemenmonument. Daar werd een moment stil gestaan en werden bloemen en knuffels gelegd. Haaksbergen toonde intens medeleven.

In ziekenhuis
Er liggen nog twaalf slachtoffers in het ziekenhuis. Vijf in Almelo, één in Winterswijk, vijf in Enschede en één in Groningen. De overige 16 gewond geraakte mensen zijn weer thuis. 

Gebedsdienst
Op zondag organiseert de Haaksbergse Gemeenschap van Kerken een Oecumenische gebedsdienst. Deze gebedsdienst wordt gehouden op zondag 5 oktober om 19.30 uur in de Pancratiuskerk aan de Markt in Haaksbergen. Iedereen die daaraan behoefte heeft kan tijdens deze gebedsdienst samen komen en stil staan bij de tragedie in Haaksbergen. In de gebedsdienst gaan pastor Frank de Heus en ds. Nico Pronk voor.
 

Oktoberfeest afgelast
Het Oktoberfeest in Haaksbergen is afgelast. Het feest zou komend weekend gehouden worden. In goed overleg tussen de organisatie en de gemeente is besloten dat het niet gepast is om zo kort na het ongeval bij AutoMotorSportief een feest te organiseren. Het feest zou op vrijdag 3 oktober beginnen en eindigen op zondagavond 5 oktober.

In eerste instantie zou de zaterdagavond wel doorgaan, maar nu is door organisatie en gemeente besloten dat die avond wordt geannuleerd. Mensen die in bezit zijn van kaarten via de voorverkoop krijgen per e-mail informatie. 'Er wordt nog bekeken of het feest op een ander moment kan doorgaan, laat de gemeente weten. 

Provincie: